Kauniaisten Kristillisdemokraatteja edustavana olen ollut kuntapolitiikassa mukana jo 32 vuoden ajan. Valtuutettuna olen ollut siitä ajasta 28 vuotta, mutta niinä puuttuvana neljänäkin vuotena olen ollut lautakunnissa tai valtuuston varasijalla. Toki toiminnassa on ollut mukana paljon enemmän ihmisiä, mutta keräämämme äänimäärä on riittänyt vain yhteen valtuustopaikkaan. Lautakuntapaikkoja olemme saaneet kuitenkin sen johdosta useitakin.  Valtuustopaikkakin on auennut vain sen myötä, että KD ja Kauniaisten Kokoomus ovat olleet vaaliliitossa. Sillä on tietysti haettu sitä, että kaikki annetut äänet oikeasti vahvistaisivat valtuustoryhmiä eivätkä yhdenkään ryhmän äänet jäisi turhiksi.

Mitä siis yhden henkilön valtuustoryhmä voi tehdä? En elättele illuusiota suuresta voimasta, mutta pidän yllä uskoa siihen, että hyvällä yhteistyöllä eri ryhmien kanssa, avoimuudella henkilösuhteissa ja vilpittömällä kuntalaisten asioiden ajamisessa yhden henkilön ryhmän mielipiteellä voi olla enemmän vaikutusta, kuin se numeerisesti näyttäisi. 

Tästä lähtökohdasta olen jälleen asettunut Kauniaisissa KD:n ehdokkaaksi tulevissa kuntavaaleissa. Mielenkiinnolla saa taas seurata, mitä kevät tuo tullessaan.

Tsemppiä kaikille kuntavaaleissa mukana oleville ja toimiville tukijoukoille!
Pauli Tuohioja