Kristillisten järjestöjen ja seurakuntien vapaaehtoistyöntekijöille (osittain myös vakituisille työntekijöille) soittelee mieshenkilö, joka esittäytyy eri nimillä (Jussi Mäkinen, Pietari Nousiainen, Antero Nousiainen jne). Hän kertoo olleensa järjestön tai seurakunnan toiminnassa mukana  työntekijänä, kurssilaisena, kurssin vetäjänä tai jossain muussa roolissa. Soiton syynä on, että hän on ulkomailla (usein Kambodza) ja hänen reppunsa on varastettu, joten hän on menettänyt kaikki rahansa ja passinsa.

Soittaja kertoo, että onneksi hän muisti järjestön / seurakunnan vaihteen numeron, jonka kautta hän kuulema sai soiton vastaanottajan nimen ja puhelinnumeron. Soittaja kertoo useimmiten olevansa juuriltaan samalta paikkakunnalta kuin soiton vastaanottaja.

Nyt hän pyytää soiton vastaanottajaa auttamaan häntä siten, että soiton vastaanottaja nostaisi "hädässä" olevan soittajan omalta tilitä rahaa ja lähettäisi sen kansainvälistä tilinumeroa (Western Union) käyttäen hänelle, jotta hän pääsisi matkustamaan Suomen konsulaattiin, tai vaihtoehtoisesti saisi ostettua ruokaa, kun hän ei ole syönyt kahteen päivään. Hän lupaa soittaa hetken päästä uudestaan, kunhan soiton vastaanottaja on käynyt hoitamassa rahansiirron. Asian hoitamisella on kiire, koska aikaerosta johtuen toimipisteet sulkeutuvat aivan kohta.

Kun soittajan tililtä nostaminen ilman valtakirjaa ei tietystikään onnistunut, niin sen jälkeen soittaja pyytää soiton vastaanottajaa lähettämään lainaksi 150 - 200 €, jonka pyytäjä lupaa maksaa takaisin seuraavana päivänä, kun pääsee konsulaattiin ja pystyy nostamaan itse omia rahojaan. Soittaja antaa myös ulkomaan suuntanumerolla varustettuja puhelinnumeroita, joiden alkutunnus on + 855.

Soittaja on huijari, joten ÄLKÄÄ LÄHETTÄKÖ HÄNELLE RAHAA. Älkää myöskään soittako hänen antamiinsa ulkomaan numeroihin, sillä niihin soittaminen on erittäin kallista (voi olla osa huijauksen rahankeräystä). Koettakaa sen sijaan ottaa selville soittajan puhelinnumero, kirjatkaa muistiin nimi, jolla hän esiintyy ja yrittäkää saada hänet kertomaan jotain itsestään. Kirjoittakaa keskustelustanne itsellenne muistio, johon kokoatte saamanne tiedot. Ilmoittakaa ne oman paikkakuntanne poliisille ja tehkää huijarista rikosilmoitus.  Huijaus on aina asianomistajarikos.  Myös Raamattuopisto on tehnyt hänestä rikosilmoituksen.