Eränkävijät kyselivät mielipiteitäni metsästykseen liittyvistä asioista. Tässäpä nämä kaikkien luettaviksi:

 
 1) Miellätkö metsästyksen luonnonsuojeluna vai murhamiesten huvitteluna?
 Pauli Tuohioja: Ei metsästys ole murhamiehen huvittelua. Asiallinen metsästys on luonnonsuojelua.
 

 2) Tuleeko Natura-alueilla metsästäminen turvata? Mitä olet valmis tekemään asian eteen, jos metsästäjien oikeuksia aletaan polkemaan, vaikka muuta on luvattu?
 Pauli Tuohioja: Tulee turvata, sillä eihän Natura -alue ole perusajatukseltaan metsästyskielto -aluetta. Olen valmis asioiden valmistelu- ja päätösvaiheissa puolustamaan perusteltua metsästysoikeutta.
 

 3) Kenelle pitäisi kuulua Suomen suurpedoista päättäminen, EU:lle vai Suomelle? 
Pauli Tuohioja: Ehdottomasti Suomelle.
 

 4) Mielipide suurpetojen kantojen koosta (etenkin susi) ja suurpetojen aiheuttamien vahinkojen korvaamisista (omavastuut, suurella todennäköisyydellä suurpedon viemän kotieläimen/karjan [etenkin poro] korvaus ja kuka korvaa, yhteisistä verorahoista vai EU:n tasolta)
 Pauli Tuohioja: Minulla on se ymmärrys, että susikanta on tässä koossa aika optimi. Korvaustasoista en pysty sanomaan mitään olennaista. Jos EU määrittelee suurpetojen kannan määrän, niin silloin EU on velvoitettava korvaamaan tuhot. Jos Suomi määrittelee kannan, niin silloin korvaajana on Suomen valtio.
 

 5) Tunteeko ehdokas suden levinneisyysalueen ja yksilömäärän maailmanlaajuisesti, toisin sanoen miten suurta suojelua susi lajina vaatii säilyäkseen tuleville polville?
 Pauli Tuohioja: Susia on nykyään lähinnä Pohjois-Amerikassa ja Euraasiassa. Venäjällä on Euroopan suurin susikanta, noin 30 000 yksilöä. Romaniassa on susia noin 2 500, Valko-Venäjällä noin 2 000, Espanjassa noin 2 000, Puolassa noin 1 000, Bulgariassa noin 1 000 sekä Baltian maissa yhteensä noin 2 000.  Suomessa susia on 205–215 yksilöä,  joista suurin osa Itä-Suomessa. Kannan kokonaisuuden oslta suojelun tarve ei ole suuri, mutta siillä alueilla, joissa kanta on pieni, kuten Suomessa, niin joitakin rajoituksia on asiallista olla.
 

 6) Mielipide Suomen aselaista, aseiden yleisestä kantamisesta ja aseharrastuksista ylipäätään.
 Pauli Tuohioja: aselait ovat mielestäni suhteellisen hyvät, aseiden kantamista yleisillä paikoilla ei tule sallia, aseharrastus on pystyttävä toteuttamaan ulkopuoliset turvaten.
 

 7) Metsästys on suomalaisten sielunhoitoa, miten hoidatte sitä tulevaisuudessa?
 Pauli Tuohioja: Sen toteuttamista on pyrittävä turvaamaan. Asennekasvatus ja avoin informaatio lieventäisivät todennäköisesti jyrkkiä asenteita.
 

 8) Kannatatteko kiinteistöveron ulottamista maa- ja metsätalousmaalle ja mitkä olisivat omasta (ehdokkaan) mielestä veron asettamisen mahdolliset seuraukset niin jokamiehen -oikeuksiin, kuin metsästysmaista maksettaviin vuokriin?
 Pauli Tuohioja: En missään nimessä kannata. Vaikutukset olisivat maa- ja metsätaloudelle taloudellisesti tuhoisat, samalla tuotantokustannukset nousisivat ja ne olisi pakko siirtää tuotantohintoihin.  Sama ongelma tulisi koskemaan nykyistä joustavaa ja perinteistä jokamiehenoikeutta, jolloin ei enää olisikaan itsestään selvää, että metsässä voisi käydä vaikkapa marjastamassa. Metsästysmaiden vuokrat nousisivat.
 

 9) Pitäisikö metsäojitukset salaojittaa kanalintujen vuoksi? Todisteena kuiva kesä 2006 ja 50% nousseet kanalintukannat.
 Pauli Tuohioja: tästä en tiedä sanoa mitään.
 

 10) Mitä mieltä olette käytetyistä turvesoista? Pitäisikö ne palauttaa luonnon tilaan?
 Pauli Tuohioja: Kannatan palauttamista luonnon tilaan.
 

 11) Mitä mieltä olette hanhien pesimässoiden lähistöillä risteilevistä ja käytöstä poistuneista metsäautoteistä? Pitäisikö ne "myllätä" rikki? Perusteluita jos vastaus kyllä tai ei.
 Pauli Tuohioja: Kannatan ympäristön palauttamista luonnon tilaan, joten käytöstä poistetut tiet tulee "myllätä rikki". Turvaa hanhien pesimäalueita.
 

 12) Millä lailla koet sudet? Ovatko ne uhkana ihmisille? Kotieläimille? Mielipiteitä koko susijupakasta?
 Pauli Tuohioja: Susi kuuluu Suomen luontoon.  Kuitenkin kotieläinten ja ihmisten turvaamiseksi asumusten lähistölle hakeutuvat sudet tulee saada kaataa.
 

 13) Jos ehdokkaalla on muita mielipiteitä,asiaa tai faktaa metsästykseen/luontoon/erästelyyn liittyen, voisi tähän kirjoittaa niitä.
 Pauli Tuohioja: Edellä on tullut kaikki jo sanotuksi.
 

 14) Jossain vaiheessa oli politiikassa puhetta, että joutsenen metsästys sallittaisiin? Tuostahan nousi kova haloo metsästäjien ja niin myös ei metsästäjien piireissä. Mitä mieltä itse olet asiasta? Onko joutseneilla hyvät kannat ja pitäisikö niiden rauhoitus lakkauttaa?
 Pauli Tuohioja: Minä en kannata joutsenten metsästystä. Joutsen on "Karjalan pyhä lintu", komea lintu muutenkin, eikä sen levinneisyys ole vielä lähelläkään häiritsevyyttä. Rauhoitus tulee pitää ennallaan.